Jackson’s Painting Prize 2022: winnaar bekend gemaakt

We zijn verheugd aan te kondigen dat de in Londen gevestigde kunstenaar Lorena Levi de winnaar van Jackson’s Painting Prize 2022 is. Haar olieverf op MDF-werk, ‘January Assessment’, werd geselecteerd uit 8949 inzendingen en ze heeft de geldprijs van £ 6000 gewonnen. We kijken ernaar uit om meer van Lorena’s werk, inspiraties en creatieve processen te delen.

Beoordeling januari2022
Lorena Levi
Olie op MDF, 100 x 90 cm | 39,3 x 35,4 inch

Lorena’s artiestenverklaring

Dit is een actueel project waaraan Lorena heeft gewerkt, waarbij ze online academische artikelen over psychoanalyse heeft gevonden en scènes heeft geschilderd van wat ze leest. Dit schilderij is gebaseerd op een kind ‘Eric’ dat een paar jaar naar de psychoanalyse is gegaan en elk jaar vier beoordelingen heeft met zijn ouders en de therapeut. Lorena wilde proberen de spanning tussen familie weer te geven door ze in de therapieruimte te plaatsen – een plek die steeds bekender wordt door mensen die behandeling voor geestelijke gezondheid niet langer stigmatiseren of verbergen. Deze serie groeide na haar schilderij ‘Paartherapie, als’, een ingebeelde afbeelding van haar ouders in een relatietherapiescène. Lorena heeft zich laten inspireren door portretkunstenaars zoals Alice Neel, Chantal Joffe en vroege Lucian Freud, die allemaal de interne psychologie vastleggen van de onderwerpen die ze kiezen om te schilderen, met name in de ogen.

Lorena Levi in ​​haar atelier

Lorena Levi is een verhalende portretschilder. Haar praktijk is gebaseerd op onderzoek waarbij ze internet gebruikt, met vreemden spreekt op chatroomsites en naar podcasts luistert met echte mensen om verhalen voor schilderijen te verzamelen. Lorena heeft gevonden afbeeldingen met haar eigen afbeeldingen samengevoegd om composities te maken die een ingebeeld verhaal weergeven en een verhaal vertellen in een momentopname.

Lorena leeft met Cystic Fibrosis en heeft ook haar relatie tussen lichaam en geest onderzocht. De worsteling tussen een ogenschijnlijk gezond lichaam aan de buitenkant en de psychologie met betrekking tot de realiteit van een ‘onwel’ lichaam is een belangrijk thema in sommige van Lorena’s werk.

Lorena studeerde af aan Edinburgh University met een MA in Fine art 2021, werkt nu in VO-curaties, maakt deel uit van de Alveston Fine art-collectie en exposeert in ruimtes zoals Mall Galleries, Fitzrovia Gallery en zal te zien zijn op de RSA New Contemporaries 2023. Ze heeft twee aankomende soloshows in Londen en Glasgow, later in 2022, gekregen en kreeg de Astaire-prijs aan het einde van haar cursus in Edinburgh.

Bekijk de website van Lorena

Jackson's Schilderprijs 2022

Clare McNamara

Als blog-editor levert Clare regelmatig bijdragen met functies, recensies en interviews. Met een achtergrond in beeldende kunst, zijn haar praktijken illustratie, grafisch ontwerp, video en muziek.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Schildersbedrijf-Breukelen.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart